Kerkzang.nl

Centrum voor de Kerkzang

Wij zijn …

Kerkzang.nl is de organisatie voor ieder die betrokken is bij de vocale kerkmuziek – de zang van, voor en door de gemeente. Kerkzang.nl richt zich daarbij in de eerste plaats op het brede spectrum van protestantse en protestantsoecumenische kerken. We werken waar mogelijk zoveel mogelijk samen met verwante organisaties, bijvoorbeeld in ons aanbod voor ondersteuning van kerkmusici rond het nieuwe liedboek.

cursus

Voorganger, Kerkmuziek en Pluraliteit

vier cursusbijeenkomst waarbij vanuit de invalshoeken muzieksociologie, theologie/filosofie naar de omgang met de veelkleurigheid van het kerklied en de veelkleurigheid van de wensen wordt gekeken. 

2 studiepunten (PE) 

 Meer informatie

Wat doen wij?

Kerkzang.nl wil de organisatie zijn voor de zingende kerk in Nederland. In de praktijk geeft Kerkzang.nl daaraan gestalte door het uitgeven van bladmuziek, het organiseren van studiedagen en cursussen, de invulling van bijeenkomsten voor verschillende groepen, zoals gemeenten, kerkenraden, cantorijen of belangstellenden, en het geven van ondersteuning in het algemeen aan ieder die in het veld van de vocale kerkmuziek werkzaam is. Wij organiseren verder jaarlijks twee jeugdactiviteiten: de Kerkmuziekdagen voor de Jeugd en het Midwinterzingen.

Waar zijn we sterk in? 

Midwinterzingen 

winter 2018-2019

een dag wintermuziek zingen
voor kinderen en jongeren, 7-17 jaar
Meer informatie volgt

Kerkzang.nl is een organisatie met een rijk verleden en een geschiedenis van ruim 65 jaar. Daardoor kunnen we putten uit een breed aanbod aan bladmuziek dat in de loop der tijd door ons is uitgegeven. Daarnaast hebben we een breed netwerk van kerkmusici gevormd die we kunnen benaderen voor het geven van hoogwaardige op maat gesneden cursussen, waaronder de Basiscursus Cantor. Uniek is ons jeugd- en jongerenbeleid. Ieder jaar zijn er twee activiteiten voor kinderen en jongeren: de Kerkmuziekdagen voor de Jeugd rond Hemelvaart en het Midwinterzingen in de kerstvakantie. Met de organisatie van deze twee activiteiten weten we op een eigentijdse manier kinderen, jeugd en jongeren te enthousiasmeren voor (vocale) kerkmuziek.

Wat brengen wij in het Huis van de

Kerkmuziek in?

Bestaande en nieuwe bladmuziek voor koren en cantorijen, een aanbod van cursussen, een netwerk van met name amateur kerkmusici en specifiek op de jeugd gerichte activiteiten.

Website